Badania będą przeprowadzane na zlecenie Wojewódzkiej Inspekcji Handlowej w Szczecinie. Mają potwierdzić czy ryby serwowane w restauracjach są tymi, które widnieją w menu. Czy pstrąg to rzeczywiście pstrąg, a halibut to halibut.
Jeżeli badania wykażą, że ktoś oszukuje konsumentów i podaje im inne ryby, może zapłacić karę od tysiąca złotych do 10 procent ubiegłorocznego przychodu.
Kontrole potrwają do końca wakacji.
**Więcej na ten temat we wtorkowym, papierowym wydaniu Głosu Szczecińskiego oraz w
e-wydaniu "Głosu"**
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?