Głos Szczeciński

Czekolada w wersji FIT - jak przyrządzić pyszny, zdrowy deser? PRZEPISY

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [3/9] Poprzednie Następne

Czekoladowy budyń jaglany

Składniki:


> 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
> 5 daktyli noc wcześniej namoczonych w wodzie
> 2 płaskie łyżki kakao
> 1 banan
> garść orzechów włoskich
> 1/2 szklanki mleka 2%
> szczypta soli
> suszona żurawina lub maliny


Przepis:

1. Daktyle zalewamy wodą, wstawiamy do lodówki kilka godzin wcześniej (najlepiej na noc).

2. Przesypujemy kaszę, wrzucamy wcześniej namoczone daktyle, garść orzechów (zostawiamy kilka do dekoracji), banana, kakao, szczyptę soli i zalewamy mlekiem.

3. Miksujemy wszystko na gładką masę i przelewamy do foremek.

4. Ozdabiamy orzechami i żurawiną lub malinami.

źródło: Dietetycznie i ze smakiem

reklama

Najnowsze wiadomości

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3