Składniki na biszkopt:
8 jaj,
szklanka cukru,
10 łyżek mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka, cukier i mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 st. przez 30 minut.
Składniki na krem:
pięć żółtek ,
dwie łyżki mąki ziemniaczanej,
dwie łyżki mąki pszennej,
cukier waniliowy, ½ szklanki mleka,
szklanka cukru,
kostka margaryny
Wykonanie:
Ze składników ugotować budyń. Po ostudzeniu dodać do niego margarynę. Biszkopt wyciąć w kształcie jaja, przełożyć kremem i udekorować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?