Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Casting do trzeciej edycji "Hell's Kitchen" w Szczecinie [wideo]

Marek Rudnicki, [email protected]
Kacper Krawczyk przyjechał na casting z Wyszebórza.
Kacper Krawczyk przyjechał na casting z Wyszebórza. Andrzej Szkocki
Przed Pubem Chrobry w Szczecinie jeszcze przed rozpoczęciem castingu zgromadziło się wiele osób żadnych sławy i nagrody.

Przyjechali do Szczecina casting Piekielnej Kuchni z różnych stron i w różnym wieku, choć przewagę mieli dwudziestolatkowie.

W środku pubu szacunek wzbudzali ich rówieśnicy, ale już sławni z drugiej edycji programu, Przemek Szocik oraz Damian Malesza. Na piętrze drugi reżyser, Marta Raczek prowadziła rozmowy ze stremowanymi kandydatami.

- Pierwszy etap to tylko rozmowa - tłumaczy. - Sprawdzamy determinację kandydatów i szukamy osobowości, ludzi z pasją, którzy nas czymś porwą i zainteresują.
Trzecia edycja Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia startuje już wiosną. Nagroda - 100 tys. złotych oraz praca w Atelier Amaro, jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką Michelin.

- Kolega z gimnazjum dostał się, wystąpił, a wiem, że lepiej od niego gotuję - mówi pewna siebie Aleksandra Czerniawska, która dwa miesiące temu wróciła z Londynu.

Dużo spokojniejsza i wyciszona Kornelia Maśnik z Suchania mówi: - Może nie gotuję super, ale lubię to, co robię.

Jedni przystępowali do castinku spieci, inni bojowo nastawieni. Wszyscy wierzyli, że casting da im szansę nie tyle sławy, co stałej pracy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński