Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami

Irena Boguszewska
Irena Boguszewska
Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów
Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów
Piekarnia produkuje pieczywo naturalne, które rośnie tylko na drożdżach i prawdziwym zakwasie

Piekarnia korzysta z pasji i doświadczenia założyciela Jana Wodeckiego, który z zawodu i z zamiłowania tworzy chleb. Jego chleb od ponad ćwierć wieku trafia na stoły mieszkańców naszego regionu.

Przez te wszystkie lata firma się rozrosła. Ma nowoczesne piece, maszyny i pomieszczenia produkcyjne. Jednak pasja pozostała ta sama. Od lat nad produkcją czuwa osobiście Jan Wodecki. Trudno znaleźć kogoś z większym doświadczeniem i dodatkowo prawdziwym zamiłowaniem dla piekarnictwa. Dba o to aby chleb był produkowany tylko z mąki odpowiedniej jakości.

Wiedzy i doświadczenia od mistrza uczą się córka Ewa Wodecka-Bordun i jej mąż Dariusz.

- Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów. Powstaje powoli, przy użyciu naturalnego zakwasu i lokalnych surowców - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

- I tak jest u nas. Nasze chleby razowe produkowane są z mąki pełnego przemiału, która w wyglądzie przypomina otręby. Wszystko po to, aby pieczywo było pełnowartościowe, bogate w błonnik i prawidłowe wartości odżywcze. Poza tym mamy atut nie do zastąpienia - ojca, który o pieczywie wie wszystko. Spojrzy na chleb i już wie, czy on jest dobry, czy też nie.

Bajgiel zaistniał na ogólnopolskim rynku oferując obwarzanki wykonywane tradycyjną metodą. Obecnie codziennie wypieka i dostarcza pieczywo dla mieszkańców wybrzeża środkowego oraz turystów odwiedzających nadmorskie kurorty okolic Koszalina i Kołobrzegu. Jest największym zakładem piekarniczym regionu.

Na powierzchni prawie 3000 m kw. codziennie produkuje około 150 różnych asortymentów pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym i technologiami, które umożliwiają utrzymanie jakości produktów i usług na wysokim poziomie. Posiada własną flotę transportową, która umożliwia kilkukrotne dostawy świeżego pieczywa w ciągu dnia.

Spełnia wysokie normy jakościowe oraz wymagania higieniczno- sanitarne, które są stale kontrolowane zarówno przez odbiorców, jak i inspekcje państwowe. To wszystko doprowadziło do tego że, od wielu lat Bajgla darzą zaufaniem klienci, począwszy od małych sklepików i gastronomii, aż po duże ośrodki wypoczynkowe i sieci handlowe: lokalne jak Sano, a nawet te międzynarodowe jak Biedronka, Kaufland, Intermarche, Polomarket i inne.

- Ciągle się zmieniamy i udoskonalamy, aby pieczywo z naszej piekarni nie przestało smakować i codzienne gościć w Waszych domach - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami - Głos Pomorza

Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński