Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami

Irena Boguszewska
Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów
Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów
Piekarnia produkuje pieczywo naturalne, które rośnie tylko na drożdżach i prawdziwym zakwasie

Piekarnia korzysta z pasji i doświadczenia założyciela Jana Wodeckiego, który z zawodu i z zamiłowania tworzy chleb. Jego chleb od ponad ćwierć wieku trafia na stoły mieszkańców naszego regionu.

Przez te wszystkie lata firma się rozrosła. Ma nowoczesne piece, maszyny i pomieszczenia produkcyjne. Jednak pasja pozostała ta sama. Od lat nad produkcją czuwa osobiście Jan Wodecki. Trudno znaleźć kogoś z większym doświadczeniem i dodatkowo prawdziwym zamiłowaniem dla piekarnictwa. Dba o to aby chleb był produkowany tylko z mąki odpowiedniej jakości.

Wiedzy i doświadczenia od mistrza uczą się córka Ewa Wodecka-Bordun i jej mąż Dariusz.

- Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów. Powstaje powoli, przy użyciu naturalnego zakwasu i lokalnych surowców - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

- I tak jest u nas. Nasze chleby razowe produkowane są z mąki pełnego przemiału, która w wyglądzie przypomina otręby. Wszystko po to, aby pieczywo było pełnowartościowe, bogate w błonnik i prawidłowe wartości odżywcze. Poza tym mamy atut nie do zastąpienia - ojca, który o pieczywie wie wszystko. Spojrzy na chleb i już wie, czy on jest dobry, czy też nie.

Bajgiel zaistniał na ogólnopolskim rynku oferując obwarzanki wykonywane tradycyjną metodą. Obecnie codziennie wypieka i dostarcza pieczywo dla mieszkańców wybrzeża środkowego oraz turystów odwiedzających nadmorskie kurorty okolic Koszalina i Kołobrzegu. Jest największym zakładem piekarniczym regionu.

Na powierzchni prawie 3000 m kw. codziennie produkuje około 150 różnych asortymentów pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym i technologiami, które umożliwiają utrzymanie jakości produktów i usług na wysokim poziomie. Posiada własną flotę transportową, która umożliwia kilkukrotne dostawy świeżego pieczywa w ciągu dnia.

Spełnia wysokie normy jakościowe oraz wymagania higieniczno- sanitarne, które są stale kontrolowane zarówno przez odbiorców, jak i inspekcje państwowe. To wszystko doprowadziło do tego że, od wielu lat Bajgla darzą zaufaniem klienci, począwszy od małych sklepików i gastronomii, aż po duże ośrodki wypoczynkowe i sieci handlowe: lokalne jak Sano, a nawet te międzynarodowe jak Biedronka, Kaufland, Intermarche, Polomarket i inne.

- Ciągle się zmieniamy i udoskonalamy, aby pieczywo z naszej piekarni nie przestało smakować i codzienne gościć w Waszych domach - mówi Ewa Wodecka-Bordun.

Podatek cukrowy. Podreperuje budżet czy zdrowie Polaków?

Wideo

Materiał oryginalny: Bajgiel, czyli piekarnia z tradycjami - Głos Pomorza

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3