Piekarnia korzysta z pasji i doświadczenia założyciela Jana Wodeckiego, który z zawodu i z zamiłowania tworzy chleb. Jego chleb od ponad ćwierć wieku trafia na stoły mieszkańców naszego regionu.
Przez te wszystkie lata firma się rozrosła. Ma nowoczesne piece, maszyny i pomieszczenia produkcyjne. Jednak pasja pozostała ta sama. Od lat nad produkcją czuwa osobiście Jan Wodecki. Trudno znaleźć kogoś z większym doświadczeniem i dodatkowo prawdziwym zamiłowaniem dla piekarnictwa. Dba o to aby chleb był produkowany tylko z mąki odpowiedniej jakości.
Wiedzy i doświadczenia od mistrza uczą się córka Ewa Wodecka-Bordun i jej mąż Dariusz.
- Dobre pieczywo jest produkowane tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych dodatków, polepszaczy smaku i konserwantów. Powstaje powoli, przy użyciu naturalnego zakwasu i lokalnych surowców - mówi Ewa Wodecka-Bordun.
- I tak jest u nas. Nasze chleby razowe produkowane są z mąki pełnego przemiału, która w wyglądzie przypomina otręby. Wszystko po to, aby pieczywo było pełnowartościowe, bogate w błonnik i prawidłowe wartości odżywcze. Poza tym mamy atut nie do zastąpienia - ojca, który o pieczywie wie wszystko. Spojrzy na chleb i już wie, czy on jest dobry, czy też nie.
Bajgiel zaistniał na ogólnopolskim rynku oferując obwarzanki wykonywane tradycyjną metodą. Obecnie codziennie wypieka i dostarcza pieczywo dla mieszkańców wybrzeża środkowego oraz turystów odwiedzających nadmorskie kurorty okolic Koszalina i Kołobrzegu. Jest największym zakładem piekarniczym regionu.
Na powierzchni prawie 3000 m kw. codziennie produkuje około 150 różnych asortymentów pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym i technologiami, które umożliwiają utrzymanie jakości produktów i usług na wysokim poziomie. Posiada własną flotę transportową, która umożliwia kilkukrotne dostawy świeżego pieczywa w ciągu dnia.
Spełnia wysokie normy jakościowe oraz wymagania higieniczno- sanitarne, które są stale kontrolowane zarówno przez odbiorców, jak i inspekcje państwowe. To wszystko doprowadziło do tego że, od wielu lat Bajgla darzą zaufaniem klienci, począwszy od małych sklepików i gastronomii, aż po duże ośrodki wypoczynkowe i sieci handlowe: lokalne jak Sano, a nawet te międzynarodowe jak Biedronka, Kaufland, Intermarche, Polomarket i inne.
- Ciągle się zmieniamy i udoskonalamy, aby pieczywo z naszej piekarni nie przestało smakować i codzienne gościć w Waszych domach - mówi Ewa Wodecka-Bordun.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?