Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
35 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy społeczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe niecałe 3 lata temu.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]
Te owady mogą ukąsić latem. Nie tylko komary i meszki potrafią uprzykrzyć życie
Okres wiosenno-letni sprzyja owadom, które tak, jak my, obcują na świeżym powietrzu. Czasem jednak spacer może zakończyć się dla nas boleśnie. Niektóre z...
Ryba nad polskim morzem? To luksus! Stawki w knajpach zwalają z nóg
Filet z łososia, sandacz, frytki, surówka, napoje – taki zestaw króluje w większości nadmorskich zamówień. W okresie wakacyjnym Polacy chcą wypocząć, opalić się...
Pierwsze polskie truskawki już są. Ile kosztuje kilogram?
W zeszłym roku ceny za kilogram truskawek nieco szokowały klientów. Niestety, w 2022 roku nie ma co liczyć na zmiany. Wszystko idzie w górę, a plantatorzy też...
Benzoesan sodu, glutaminian sodu i aspartam. Co wiemy o dodatkach do żywności?
Jogurt ma intensywny smak owoców i kuszące zabarwienie? Chleb ze sklepu smakuje jakby wyszedł z babcinego pieca? Dodatki do żywności sprawiają, że wiele...
Grał w kadrze Nawałki, teraz z żoną rozwozi warzywa i owoce. Historia Tomasza Hołoty
Kilka lat temu selekcjoner Adam Nawałka powołał go do kadry. Dzisiaj Tomasz Hołota, choć nie zapomniał o piłce nożnej, zamienił korki na skrzynki z warzywami i...
Świąteczne pierogi lub pyzy na obiad. Jakiej mąki użyć i jak je przygotować
Pierogi, knedle, śląskie, racuchy, pyzy, naleśniki. Czym byłaby kuchnia polska bez mąki? Wykorzystanie tego cennego produktu doskonale sprawdzi się przy wielu...
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...
Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....
Pierogi do paczkomatu? Szybko, smacznie i wygodnie. Taki to biznes
Pierogi do paczkomatu? Tak, teraz to możliwe! W kryzysie wywołanym pandemią koronawirusa wiele restauracji upadło lub ograniczyło swoją działalność. Ratunkiem...