Głos Szczeciński

10 pomysłów na mięso z grilla. Co wrzucić na ruszt poza klasyczną kiełbaską? PRZEPISY

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [2/12] Poprzednie Następne

10 pomysłów na mięso z grilla: INDYK Z KOLENDRĄ MARYNOWANY W MLEKU KOKOSOWYM

Składniki:

> pierś z indyka 600 g
> ketchup: 3 łyżki
> przyprawa do grilla: 1 opakowanie
> mleko kokosowe: 100 ml
> kmin rzymski: 1 łyżka
> kolendra: 1 pęczek
> oliwa: 2 łyżki
> szalotka: 2 sztuki
> ząbek czosnku
> sok z 1 limonki


Przepis:

1. Piersi z indyka pokrój wzdłuż na cienkie, długie plastry.

2. W małym garnku podsmaż pokrojoną w kosteczkę szalotkę, dodaj mleko kokosowe, przyprawę do grilla i ketchup. Wszystko razem gotuj minutę, odstaw na bok do ostygnięcia.

3. W ostudzoną marynatę włóż pokrojone piersi z indyka. Odstaw je do zamarynowania na co najmniej 12 godzin.

4. Zmiksuj kolendrę z czosnkiem i sokiem z limonki. Dodaj kmin rzymski. Na paski zamarynowanego mięsa nałóż pastę zmiksowanej kolendry. Paski mięsa zwiń w "ślimaczki" i nadziej po dwie-trzy roladki na patyki do szaszłyków.

5. Gotowe szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych w średniej temperaturze przez ok. 30 minut. Najlepiej pod przykryciem, co jakiś czas obracając je i smarując pozostałą marynatą do momentu, gdy indyk będzie miękki i rumiany.

źródło: www.przepisy.pl

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3